Salubritatea precară din sectorul 5

Încă din a doua zi a anului, am fost pe teren.
Am început cu zona străzii Baciului discutând cu cetățenii despre problemele din sector. În timp ce vorbeam cu aceștia, am observat echipele de salubritate ale Primăriei… vreo 4 persoane cu mătura. Ne-am zis “foarte bine, după revelion strâng gunoiul de pe stradă și de pe spațiul verde.” Dar, urmărind activitatea acestor angajați ai primăriei, am constatat că “măturau” doar ca să treacă timpul, mimau munca, iar spațiul verde îngrădit a rămas cu multe gunoaie, străzile cu sticle, cu resturi de la petarde, ambalaje etc.

Nu mai pot vedea așa ceva, mă duc și le spun:” Mă uit la dumnevoastră de ceva minute cum faceți curățenie.. văd că aveți tomberoane, saci, dar zona este plină de gunoaie și văd ca treceti nepăsători pe lângă ele.”
Răspunsul a fost:”o sa le facem.”
Din păcate, fără o monitorizare corectă și eficientă Sectorul 5 reprezintă o groapă de gunoi în orice zonă te-ai mișca.

Astăzi, primesc de la un domn un clip ce semnalează aceeași situație din zona Calea Ferentari. Am crezut că ceea ce am văzut și eu a fost un caz izolat, dar realitatea arată nepăsarea administrației sectorului cu privire la curățenie sau modernizare.

Situația de față este constantă de la începutul lunii decembrie: se aruncă gunoiul într-un “miniparculet” și nimeni nu vine să îl ridice.
Așadar, siguranța copiilor noștri, siguranța cetățenilor nu este un obiectiv al Primăriei Sectorului 5 și asta se poate observa la fiecare pas.

Iubesc Sectorul 5 și toate aceste anomalii trebuie să înceteze!
Am puterea necesară să schimb această stare din Sectorul 5.

Salubritatea este prioritatea mea numărul 1, iar toți acei șefi de zone care stau la cafea în birouri (așa cum se întâmplă și la Poliția Locală a sectorului 5 ) trebuie să înțeleagă că sunt în slujba cetățenilor din sector sau trebuie să plece acasă.