Pact pentru investiții și dezvoltare durabilă în Sectorul 5 pe o perioadă de minim 8 ani

Noi, reprezentanții partidelor trebuie să concepem dezvoltarea sectorului pe termen lung, să readucem sectorul 5 în centrul Bucureștiului și să ne preocupe dezvoltarea acestuia dincolo de durata unui mandat de patru ani.

Voicu Ion Valentin vă invită la elaborarea unui proiect comun pentru viitor de dezvoltare durabilă printr-un acord care să implice responsabil toate partidele.

Responsabilitatea este importantă atât în angajarea de proiecte noi cât și în respectarea proiectelor bune deja demarate. În interesul cetățenilor, consens între toate partidele, responsabilitatea presupune, ca proiectele promise în campania electorală să fie întărite de un angajament ferm de finalizare.

Pentru prosperitatea sectorului, importante nu sunt disputele ideologice sau de interese dintre partide, ci temenicia bunăstării cetățenilor. Rivalitatea politică nu trebuie să ducă la respingerea obstrucționistă a proiectelor de viitor din consiliul local ci la dezbateri costructive pentru găsirea a celor mai bune soluții.

Rivalitatea politică nu trebuie să ducă la blocarea sau amânarea proiectelor benefice deja demarate, indiferent de cine au fost inițiate.

Astfel, concomitent cu alte investiții și proiecte, trebuie stabilit anticipat un pact de cooperare constructivă privind:

1. Obligativitatea investițiilor în infrastructura școlară
2. Obligativitatea investițiilor în reabilitarea termică (anvelopare) a blocurilor
3. Obligativitatea investițiilor în modernizarea parcurilor
4. Obligativitatea investițiilor în infrastructura rutieră și cea de alimentare menajeră (asfalt, apă, canal)
5. Obligativitatea investițiilor în construcția de locuințe sociale

În cadrul acestui acord partidele mai trebuie să-și asume cu responsabilitate fermă că:
1. NU se vor mai finanța spectacole sau bâlciuri din bani publici.
2. TOATE contractele și facturile de achiziții cu orice companie, vor fi publicate pe site-ul primăriei.
3. PERSOANELE APTE de muncă care refuză un loc de muncă sau refuză să participe la programele pentru stimularea ocupării forței de muncă sau de formare profesională, nu vor mai primi ajutor social, ci îl vor pierde și vor putea depune un alt dosar numai după un an.

Acest acord trebuie semnat de către cei care candideză pentru funcția de primar cât și de către cei propuși pentru Consiliul Local al Sectorului 5.

#pact #partide #asumare #investitii #dezvoltare